LRF Balıkçılığı - Ligth Rock Fishing Balıkçılığı

16-02-2024 09:42
LRF Balıkçılığı - Ligth Rock Fishing Balıkçılığı

Spin balık avcılığının küçük ve hafif yemlerle yapılan türüdür ve temelde aynımantıkla yani atçek balıkçılı şeklinde yapılır. Kullanılan olta kamışların aksiyon değerleri, 0-3gr alt atar ve 10-18 gr üst atar aralığına kadar çıkabilmektedir. Kullanılan olta makineleri ise küçük boy 500lük ile 2000lik diye tabir edilen boyalar arasındadır. Bu boylar markalara göre değişiklikler gösterebilir. Örneğin Okuma markasında makine büyüklükleri 10luk 20lik 30luk şeklinde giderken Daiwa markasından 1000lik 2000lik şeklnde gidebilir ama temelde hangi marka olursa olsun LRF için kullanılacak makine büyüklükleri aynı ortalamadadır. 

LRF balıkçılığında özel durumlar dışında ip kullanımı daha yaygındır ve ipler de makine ve kamışlar gibi light yani incecik seçilir :) 0,1pe il 1pe arasında ip kullanılabilir ama bu ipin kalınlığını seçerken yapılacak balıkçılık, hedef türler, meralar ve daha bir çok konu göz önüne alınacaktır.

LRf balıkçılığında ayrıca Aji, Mebaru, Torauto-Masu gibi alt disiplinler vardır. Ülkemizde daha dorğusal bir balıkçılık yapıldığından bu kadar detay bilgiye girmek şu an için yeni başlayanların kafasını karıştırabilir bu nedenle bu detaylara kısaca değinerek daha genel haliyle LRF balıkçılığını anlatmayı tercih ediyoruz. Ama en çok duyacağınız AJİ ve Mebaru kavramını kısaca  anlatmak gerekir.

Aji japonca istavrit demek ama aji balıkçılığı sadece istavrit avlamak değildir. Bu artık bir kavram haline gelmiştir. LRF de en küçük yemler, en ince ekipmanlarla küçük balıkları yakalama işine ki "bunların başında istavrit gelir" AJİ denmektedir. Aji için tavsiye edilen kamışlar slid diye tabir edilen çok hassas ve ince olan dolgu uçlardır. Bu türde hedeflenen balıkların ağız yapıları kolay yırtıldığından çok sert olmayan orta sertlikteki kamışları tercih etmekte fayda vardır.

Mebaru kavramı ise daha büyük taş balıkları için yapılan ava verilen isimdir. Orta sert ve sert kamışlar tercih edilir. Mebaru avlarındaki türler görece byük balıklar olduğundan tubular kamışlar da tercih edilebilir.

Çok çeşitli LRF kamışları ve LRF makineleri mevcut elbette. İlk kez bir LRF ekipmanı alacaksanız bizlere danışarak kafanızdaki tüm soruları cevaplandırmanız önemli. 

Daha detaylı bilgiler için Yotube kanalımızdaki videoları izlemenizi öneriyoruz. Dilediğiniz zaman bizlere ulaşarak mesaj yazarak sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Herkese RASTGELSİN...

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.