Daiwa LT (Light Tough) Nedir?

Daiwa LT (Light Tough) Nedir?
     Daiwa LT makineler son dönemlerde çok sorulur oldu. Gerçi artık Daiwa hemen tüm makinelerini LT konseptinde üretmeye başladı. Eskiden Ninja vardı şimdi Ninja LT var, eskiden Crossfire vardı şimdi Crossfire LT, eskiden Daiwa Legalis vardı şimdi Legalis LT var.         
     Nedir bu LT - Light and Tough? 
Kelime anlamı "Hafif ve Sağlam" demek. Evet tam anlamıyla daha hafif ve daha sağlam bir konseptte üretim yapan Daiwa tüm bu yeni konsept makinelerinde LT logosunu kullanıyor. En üst düzey makinesinden giriş seviye makineye kadar hepsinde LT versiyonlar çıktı ve artık bu şekilde üretiliyor. Tabi bunlar spin makineler için geçerli bir konsept. Mesela Jig makine Saltiga'da LT versiyon yok mantığa aykırı zaten ama spin makinesi olan Exist artık LT versiyon geliyor. Certate makinenin de LT versiyonu çıktı artık ve eski Certate'ler üretilmiyor. Ama mesela Daiwa Surf Makinelerde LT konseptini kullanmıyor. Neyse; hangi türde kullanıyor hangi türde kullanmıyor kendi bileceği iş ama şu anda durum böyle belki ileride Emblem makinenin de LT versiyonunu çıkarır ama adı başka olacaktır. Çunki LT konsepti küçüklük hafiflik ve dayanıklılık için kullanılıyor. büyük olması gereken makinelerde şimdilik bu konsept ok. 
     Konsept diyip duruyorum çünkü daha uygun bir kelime bulamadım şöyle ki, aslında LT yani Light Tough tam anlamıyla yeni bir teknoloji falan değil, yeni teknolojilerin birleştirildiği ve yeniden geliştirilmiş küçük ve hafif makinelere verdiği bir kulvar veya sınıf adı gibi. Mesela bir Daiwa makine LT ise şu maddeden, şu materyalden  yapılmıştır diyemiyoruz, bunun yerine biliyoruz ki LT olan bu makine hafifletilmek ve dayanıklılığı arttırılmak için farklı yeni teknolojilerle donatılmış durumda. İşte bu Daiwa teknolojileriyle donatılmış yeni küçük makineler için LT konsepti ve logosu kullanılıyor. Zaten makinelerin adı da değişmiş durumda örneğin "Daiwa Exceler LT 3000 DC"  yani LT logosu artık makinenin adına girmiş durumda. 
     Bu konsepti daha da açmak için şunları  da belirtmek isterim. İlle de LT olması şu için şu Daiwa teknolojisi bulunmak zorunda da değil. Mesela Crossfire makineye koymadığı bir çok teknoloji var ama makine yine de LT adıyla çıkıyor. Neden? Çünkü; makinenin kafasını rotor yapısını yada kolunu vs.vs. bir şekilde daha dayanıklı ve daha hafif üretmeyi başarmış Daiwa ve bu makineyi de LT konseptine almış. 
     Sadece Crossfire yada Legalis yada Ninja dedik diye bunlarla kısıtlı sanmayın Light Tough konseptini. Daiwa "hafif ve dayanıklı" anlamına gelen LT konseptini "Tatula, Ballistic, Caldia, Exist, Prorex gibi üst düzet makinelerinde de kullanıyor. 
   Umarım LT teknolojisini :) daha doğrusu konseptini açıklayabilmişizdir. 
Genelde LT nin bir malzeme yada yeni bir karışım gövde falan olduğunu düşünen kullanıcılarımızı bilgilendirmek adına bu yazımızı hazırlamak istedik. 
   Evet LT yani "Light Tough" bir teknoloji değil bence bir "makine konsepti" yada "makine kulvarı" yeni bir " olta makinesi sınıfı" ve içinde birçok yeni teknolojiyi barındırabiliyor. Exist LT de olan bir teknolji, Caldia LT de olmak zorunda değil. önemli olan makinelerin artık LT sıfında üretilmiş olması ve eski modelleriyle ağırlık ve dayanıklılık farkının gözle görülür elle tutulur şekilde tespit edilebilmesi.
   Yeni değil LT hatta bazı model makinelerde 2017 LT yerine artık 2020 LT bile çıkmaya başladı Dawia'da ama o kadar çok soru geldi ki LT nedir, "Light Tough" nedir diye en azında bu kısa yazıyla merak edenleri aydınlatmış olalım istedik.
Herkese Rastgele...
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.